Steg ett av Lego Middle-earth-samlingen

Jag blev för sugen, efter att ha spelat Lego Lord of the Rings och sett om The Hobbit. Jag vill ha både Ringens Brödraskap och Thorin Ekenskölde & Co. i samlingen. Tanken var först att beställa figurerna separat, men det visade sig dels väldigt mackligt och dels rätt dyrt. Förutom figurerna ska ju alla ha sig någon sorts tillhyggen, och dessutom säljs figurerna för nästan lika mycket som resten av seten i många fall. Så jag köpte tre av The Hobbit-seten och ett från Lord of the Rings, vilket sammanlagt gav mig Thorin, Kili, Fili, Oin, Gloin, Bifur, Bilbo, Frodo och Sam samt som bonus skitarsel-Legolas, Tauriel, Yazneg, Gollum, två godtyckliga orcher, två alver, två ulvar, ett gäng spindlar och inte minst Honmonstret själv. Plus diverse rekvisita och kulisser.

Tillsammans med de futtiga figurerna jag hade från början blir det en redig skara. Resten är på väg, av de figurer som finns att skaffa för tillfället (med undantag Andra Åldern-Elrond som är tokdyr, nazgûlerna som är rätt dyra och Haldir som är ointressant). Framöver ser jag fram emot Saruman, men jag hoppas också att kommande set ger oss Eowyn, Häxmästaren av Angmar, Faramir och Thranduil. Och förstås gärna lagom skalenliga Durins Bane och Smaug. Och kanske också Sauron i egen hög (mycket hög) figur.

lego_lotr_figurer

Lämna ett svar