Största möjliga tystnad

Helgen tillbringades i familjens stuga i innersta Lappland. Dit åker jag för att få något som knappt existerar längre: tystnad. Vid den här årstiden börjar fåglarna vara igång men det är å andra sidan allt som hörs. När jag har varit där tidigare under vintern har jag upplevt fullständig och total tystnad. När det är vindstilla och inte minsta ljud hörs utifrån kan man höra blodet forsa i kroppen. Det är en märklig och ovan känsla. Nu sitter jag till exempel i mitt tysta vardagsrum. Men ändå hör jag fläktarna som går (sedan Östersundsbostäder slog igång systemet efter att det varit av i två år), jag hör knapparna på tangentbordet, jag hör grannarna stöka på då och då, jag anar ett vagt motorbuller från vägen utanför. Det är ungefär så tyst det går att få här, och då är Östersund knappast Tokyo.

Jag hade med mig min netbook, mest för att ha något att göra på bussen och för att visa upp de senaste resultaten i släktforskningen. Ingen internetanslutning dock, vilket är enbart skönt. På senare år har vi fått stabil mobilmottagning där men jag tvivlar på att 3G fungerar och jag vill inte ha det ändå. Jag vill inte förstöra lugnets sista utpost med stressen att kolla om man har fått någon mail eller kolla senaste trådarna på en massa forum.

Istället läste jag en bok. Jag påbörjade en andra genomläsning av Vita Pesten av Frank Herbert (Dune-killen, ni vet), en fascinerande berättelse även denna gång. Jag hade också, efter många om och men, tänkt påbörja Valkyrie Profile till PSP men jag hade inte räknat med den hemska batteritiden. Knappt hade jag kommit igång med spelet förrän batterilampan blinkade och laddningskabeln hade jag förstås glömt.

Största möjliga tystnad råder också över PSN som fortfarande är nere. Nu är det officiellt att det var en hackerattack som tog ner systemet i onsdags eller torsdags, men tydligen är det inte så enkelt att bara slå igång igen. Det verkar allvarligare än så och Sony håller tydligen på att bygga om systemet från grunden (!). Får vi spela online igen den här veckan? Kommer vi att kunna köpa Kiss-låtarna som släpps i Rock Band 3 på onsdag? Jag börjar tvivla.

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.