Street Fighter V säsong tre

Jag följde inte läckorna lika noggrant den här säsongen, men det stod ganska klart att Sagat och Sakura skulle dyka upp, vilket inte vore så konstigt eftersom båda två är jättepopulära. Men jag trodde att Capcom skulle dra ut på det. Efter Capcom Cup-finalen bjöds det dock på en maffig trailer som avslöjade samtliga sex nykomlingar.

Först och främst har vi alltså Sakura. Hon har ÄNTLIGEN lyckats lämna skolan bakom sig men eftersom hon hellre reste runt med Dan och slogs så har hon bara lyckats få jobb som arkadhallsvärdinna. Hennes nya kläder påminner om de gamla men känns ändå rejält coolare. Jag gillar också hennes alternativa gi, men däremot lär jag inte bry mig om att köpa skoluniformen som DLC.

Det borde kanske inte vara oväntat med tanke på att Ono är ett jättefan, men Blanka är också tillbaka. Inte så mycket att säga om honom, jag har aldrig varit särskilt förtjust och han verkar rätt oförändrad designmässigt. Det gäller dock inte alls Cody, som har fräschat upp sig ordentligt och nu är borgmästare över Metro City. Han är knappt igenkännlig och det ska bli intressant att se hur hans rörelser fungerar utan alla fula fängelseknep. Och så har vi Sagat, som har långbyxor men i övrigt är sig lik.

Två riktiga nyheter blir det också. Falke syntes i Eds storyläge och är en blond dam (argh!) som slåss med stav (ja!). Kan man bara få bort det där hemska läppstiftet så kan hon vara ett alternativ. G är däremot väldigt svår att tycka något om. Han påminner extremt mycket om Greg från Bloody Roar, men det känns som en väldigt långsökt hyllning med tanke på att han bara var med i det första. Å andra sidan var det Eighting som gjorde det spelet och även arbetade med Marvel vs Capcom Infinite …

Street Fighter V: Arcade Edition verkar i alla fall vara proppad med grejer att göra. Jag lär vilja spela igenom alla arcade modes till att börja med. Och det är inte så långt kvar, bara drygt en månad. Om bara det här tjafset i slutet av månaden kunde gå snabbt …

2 tankar kring ”Street Fighter V säsong tre

 1. Erik Malm

  Jag har tråkigt, så jag postar min drömcast (see what I did…) till SCVI:

  1. Pyrrha (utan klo)
  2. Cervantes (SCV-versionen)
  3. Raphael (med SCV-karaktärsporträttdesignen och fler vampyrmoves)
  4. Leixia
  5. Tira
  6. Viola
  7. Ivy
  8. Hilde
  9. Talim
  10. Astaroth
  11. Z.W.E.I.
  12. Voldo
  13. Siegfried
  14. Natsu (Taki = ”Tråki”)
  15. Patroklos
  16. Dampierre
  17. Setsuka
  18. Mitsurugi
  19. Maxi
  20. Aeon (yxversionen)
  21. Ny grappler
  22. Ny stavkaraktär
  23. Ny inkarnation av Nightmare

 2. Erik Malm

  Från sämst till bäst:

  Blanka (really?)

  Sagat (förkroppsligar allt som är tråkigt och bakåtsträvande med SF/fightingspel)

  Sakura (eh)

  Cody (behöver vi ännu en Ed/Roy Bromwell? och om hans fall från hjälte till fängelsekund kändes out of character så är steget därifrån till en eventuell politisk karriär rena karaktärsmordet… som om Rolento skulle sadla om till barnpsykolog)

  Falke (designen passar henne bättre än Ed (själv älskar jag läppstiftet!), men jag tycker att en Decapre/Mature/Malin-liknande spelstil hade passat henne bättre än en stav)

  G (kan bli bra – om han visar sig vara en sociopatisk politiker/profet som slår tokhårt (Xanadu möter Azrael samt valfri bibelviftande republikan), kan bli katastrofalt – om han blir ännu än comic relief-karaktär som Rufus, Birdie, Abigail och halva Zeku)

Lämna ett svar