Street Fighter x Darkstalkers

I mina drömmar alltså. Darkstalkers är nog borta för alltid förutom att Morrigan kommer att vara med i alla crossover-spel tills armageddon, men Capcom firar det 21:a året utan ett nytt Darkstalkers med ett gäng nya kostymer till Street Fighter V. Hittills har de ju släppt gästkostymer via Extra Battle, en funktion som lät fantastisk till en början men snabbt blev jobbig. Varje vecka släpptes en fjärdedel av varje kostym och man behövde besegra en tokenkel motståndare som kostade 2500 låtsaspengar varje gång. Samtidigt fanns det alltid en tokenkel utmaning (typ besegra en CPU VS på en viss bana) som gav 2500 pengar varje vecka, plus särskilda special-NPC att besegra som visserligen var lite svårare men gav mycket poäng. Så långt allt väl. Sen försvann de extra motståndarna, och så stoppade de in fler kostymmotståndare. Helt plötsligt går man snarare back om man vill ha allt – lyckligtvis brydde jag mig inte om Monster Hunter-kostymerna. Ett annat problem var att om man missar att spela en vecka så är den delen borta för alltid, eller tills Capcom ger en ny chans vid ett senare tillfälle. Jag fick ihop Rashids Viewtiful Joe och Chun-Lis June utan problem och jobbar med Charlies Captain Commando, men det är stressande att kunna missa dem.

Så nu släpps alltså tre kostymer: Juri som Lilith, Urien som Donovan och Menat som Anakaris, för sisådär 40 kr styck. Alla tre är utmärkta och jag spelar både Urien och Menat så det passar bra, men jag undrar vad det innebär för framtiden. Kommer Extra Battle att fortsätta rulla på med gästkostymer, eller kommer alla att bli köpeskostymer framöver? Visserligen vore det bra att slippa stressa varje fredag, men spelet kostar redan fullt tillräckligt och det var trevligt att kunna låsa upp rejäla bonusar allt eftersom.

sf5_darkstalkers

Det här inlägget postades i PC, Playstation 4, Spel och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Ett svar till Street Fighter x Darkstalkers

  1. Erik Malm skriver:

    Hela Fight Money-systemet slår mot folk som upptäckt/skaffat spelet sent. Om du inte grind:at sedan dag ett ligger extramaterialet gömt bakom en betalvägg så hög att den kan ses från omloppsbana… med undantag för de färger som *bara* kan låsas upp via FM. FML. ^_^

    På samma ämne så frustreras jag av att färgerna i Dragon Ball FighterZ endast kan införskaffas via den slumpbaserade ”fiskdammen”. I Guilty Gear kunde man åtminstone spara spelvaluta och köpa färgerna till överpris… låt gå för lobbyavatarer, titlar och emoticons, men ”in-battle content” och ”RNG” hör inte ihop.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.