Taj Mahal återvänder till Lego

För inte ens tre månader sedan skrev jag om de tio största Lego-seten och konstaterade att av de tio största fanns åtta i produktion och till försäljning just nu. Månaden därpå släpptes en nyversion av Millennium Falcon som var ännu större och tog trofén från den tidigare ledaren, Taj Mahal. Men tror ni inte att Lego nu har utannonserat att även Taj Mahal kommer tillbaka? Och därmed finns det tio set med nästan 4000 bitar eller mer som går att köpa just nu. Kan någon stava till överlastad marknad?

lego_tajmahal

Med det sagt är Taj Mahal välkommet. Det är förstås en oerhört vacker byggnad till att börja med och Lego-tolkningen är extremt välgjord trots att teknikerna är närmare tio år gamla nu. Att köpa ett original har varit orimligt dyrt och även om man hittar alla bitarna separat så blir det svindyrt att få tag på nästan 6000 stycken. Nu kommer det att kosta 3499 kronor, ett mycket resonabelt pris per bit även om det är dyrare än förra gången.

Tyvärr har det samma problem som Tower Bridge och Sydney Opera House, som jag båda köpte på rea men sedermera plockade ner till bitarkivet. Det är alldeles för stort! Basplattan är dryga 50 gånger 50 centimeter. Lycka till med att hitta en Ikea-möbel där den ryms!

Fast ska jag någonsin bygga ett hus i vitt borde det vara ett ganska bra bitpaket …

Lämna ett svar