Tämligen grym karaktärseditor

Det koreanska MMO-rollspelet Black Desert har varit på gång ett bra tag, och nu är det snart på väg att släppas i väst. Även om jag inte tänker ge mig tillbaka in i genren i första taget, och även om jag definitivt inte kommer att ge mig på något godtyckligt koreanskt dussinrollspel (typ Aion, Lineage eller Tera), så förtjänar Black Desert uppmärksamhet för sitt karaktärsbyggarverktyg. Och nu finns det att ladda ner gratis som separat program, utan att du behöver börja spela (och betala för) själva spelet.

Väl igång blir jag både imponerad och besviken. Om vi börjar med besvikelsen så är begränsningarna faktiskt större än vad man kunde tro. Det går inte att skapa en figur helt från scratch. De åtta klasserna representerar åtta arketyper och du kan inte ens byta kön. Vi har alltså Warrior (ordinär ung hunk, Ranger (kvinnlig mangaalv), Sorceress (Morrigan-aktig vamp), Beserker (sic] (överdimensionerad grottmänniskekarl), Tamer (liten asiatisk tjej), Valkyrie (vagt asiatisk krigartjej), Wizard (Gandalf med obligatoriska rynkor) och Witch (blekhyad mangatjej).

När man väl börjar peta i hårtestar och dra i pannveck och mungipor så visar det sig dock ha rejält många möjligheter. Allt från position och proportioner på alla huvudsakliga ansiktsdrag och kroppsdelar går att justera, och det går till och med att fixa i frisyrerna (även om det verkar aningen småbuggigt). Sen kan man kleta på med mascara och tatueringar och andra detaljer, för att slutligen få det nästan som man vill ha det.

Den här detaljrikedomen har förstås sitt pris. Min gamla härk till dator orkar knappt med att lägga upp en av de här supermodellerna på skärmen med medelinställningar, så det är nog lika bra att inte ens testa att spela själva spelet. Men en cool editor är det, helt klart.

blackdesert_01

Editorn hittar du här

Lämna ett svar