Tamt Gamescom-utbud 2020

Den fysiska Gamescom-mässan är förstås inställd, men istället hölls en videopresentation med en hel massa nyheter. Tyvärr var det en ganska tafflig presentation och många av spelen kändes antingen extremt långt borta eller bara menlösa i största allmänhet, men några spännande titlar visades.

Unknown9: Awakening verkar handla om vanliga människor med övernaturliga krafter. Vi fick se en ung indisk flicka visa prov på någon sorts tidskraft, men hon verkar inte vara huvudpersonen. Kan det vara något i stil med tv-serien Heroes? Vi får se.

Dragon Age 4 är fortfarande LÅÅÅÅNGT bort, men för att inte bli nerlagda av EA dök Bioware upp och visade tidiga skisser, miljöer och animationer från nästa Dragon Age. Och det blir väl säkert bra, men det finns inte en chans att det kommer ens 2021. Baldur’s Gate 3 är fortfarande rollspelseposet att vänta på.

I en av de mest oväntade vändningarna dök Christopher Lloyd upp i rollen som Doc Brown, men inte för att utannonsera ett nytt Back to the Future-spel, utan det skojfriska operationsspelet Surgeon Simulator 2. Nästan lika märkligt var en crossover mellan Bridge Constructor och The Walking Dead.

En hel del intressant för VR är på gång. Vi visste redan om Star Wars: Squadrons, och det kommer också att släppas ett helt nytt Medal of Honor för Oculus. Sen visades också en kort snutt av något actionaktigt spel med Sam & Max, men utan att ens ge oss en titel. Eftersom det verkar handla om att skjuta och Max tog på sig någon sorts brillor så TROR jag att det är VR, men det återstår att se.

Annars var det väldigt många arenashooters, hjälteshooters, battle royalevarianter och sånt som jag inte ens orkar bry mig om. Warhammer 40K, Godfall, Outriders, Hyperscape, nån Warframe-expansion, Spellbreak, Override2 … snark. Lemnis Gate verkar dock göra något lite annorlunda med tidsresor där man har 25 sekunder åt gången på sig och sedan kan åka tillbaka och göra saker parallellt med sin första spelning.

Svenska Tuxedo Labs visade upp ett helt nytt spel, Teardown, ett voxelbaserat spel som Minecraft fast betydligt mer finkornigt, där man ska utföra stötar genom att förbereda en helt förstörbar värld med diverse fysiska pryttlar. Låter ambitiöst om inte annat.

Äventyrsspelet 12 Minutes visades upp igen och kommer nu att ha röster av James McAvoy, Daisy Ridley och Willem Dafoe, vilket borde tyda på en viss budget i alla fall. Little Nightmares 2 ser superläskigt ut. WWE 2K20 Battleground är ett till synes superuselt wrestlingspel med karaktärsmodeller från Playstation 2-eran.

Lego Star Wars: The Skywalker Saga är inte bara en nyutgåva utan bygger om spelen baserat på alla nio filmerna, den här gången med röster (de första Lego-spelen hade ju inte det). Verkar tokroligt när Palpatine försöker blixtra Luke och först bara får fram sina små Lego-tillbehör istället för riktiga blixtar. Tokroligt och rätt groteskt var Struggling, någon sorts pusselplattformare med en hjärna försedd med två armar.

Age of Empires III: Definitive Edition kommer att låta oss spela som svenskar och inkaindianer. Chorus verkar vara ett lovande scifi-actionspel där man enbart (hoppas jag) flyger och skjuter saker i sitt fräsiga rymdskepp, vilket i så fall är befriande rättframt.

Annars var det många expansioner och uppdateringar och nya klipp från sånt vi redan var sett. Mer Doom, mer Destiny 2, mer Fall Guys, mer Ratchet & Clank, mer World of Warcraft. Inte jättespännande. Väldigt kul var det dock att Turrican-samlingen nämndes, men det var extremt otydligt på presentationen var det egentligen handlade om förutom att några typer tyckte att Turrican var kul när det begav sig.

På två timmar var det dock långt mellan höjdpunkterna, och där vissa spel fick långa sektioner hade vissa bara superkorta trailers där man knappt märkte att det rörde sig om ett nytt spel. Att följa upp World of Warcraft med Warhammer och 10 sekunder av Godfall med … något liknande var också ett väldigt märkligt drag.

Lämna ett svar