Tecmo manar till återhållsamhet

Om Dead or Alive 5 blir moddat kommer inte Koei-Tecmo att släppa fler spel i serien till PC. Detta ultimatum gick man ut med alldeles nyss. Inga specifika moddningar nämndes men det tanke på att det handlar om Dead or Alive kan vi väl förmoda att borttagandet av de sista futtiga tygstyckena från tösernas kroppar är en av sakerna man inte vill se. Både för att det orsakar en massa potentiella bekymmer när media får syn på ”spelet där man slår nakna tjejer”, och för att det sänker värdet på den massiva mängden DLC vars främsta syfte är att visa upp så mycket hud som möjligt utan att bli 18-årsklassad.

Men alltså … om det verkligen var ett genuint bekymmer så måste jag ifrågasätta Tecmos tankebanor. PC-spel moddas, punkt. Det finns knappt ett spel som inte har plockats sönder och samman, och det finns praktiskt taget inte en kvinnlig karaktär sedan Lara Croft som inte har fått en nakenmod. Släpper man då ett spel som sedan begynnelsen har haft sexiga karaktärer som främsta försäljningsargument så är det inte svårt att föreställa sig konsekvenserna. Om det nu gör någon skillnad mot alla konsolversioner som har rippats och moddats sedan lång tid tillbaka.

Det hela blir mest komiskt. Om Tecmo var så måna om sina kvinnliga karaktärers ärbarhet så kanske de inte skulle lansera sitt senaste tillskott med samlarutgåvor med brösthandledsstöd, eller sälja tidigare versioner med kramkuddar i naturlig storlek, eller låna ut sin huvudkaraktär till fluktarfesten Queen’s Blade.

deadoralive01

Det här inlägget postades i PC, Playstation 3, Playstation 4, Spel, Xbox 360, Xbox One och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.