TGS-trailern på Soul Calibur V

Namco har visat upp två nya karaktärer till Soul Calibur V på Tokyo Game Show, nämligen en gammal bekant och en nykomling… tror jag. Den gamle bekante är Astaroth, som ser rätt bedrövlig ut här. Jag har aldrig riktigt förstått mig på grejen att byta färg och form på figurer helt utan anledning. Det är en sak om Mitsurugi byter kläder, men att Astaroth inte längre är brun och inte har ett hjärta utanpå bröstkorgen känns märkligt. Man kan tycka att det borde vara något som inte förändras med tiden.

Nåväl, jag lägger honom till raden av figurer jag inte bryr mig om (Maxi, Tira och troligen alla nykomlingarna hittills) och tittar istället på Viola, som är en mystisk dam med mystiska krafter. Några tror att hon ska vara Amy (att en gammal karaktär byter namn och återvänder är inget nytt för Namco, se bara på Lee Chaolan som kallade sig Violet och hade gräslig klädsmak i Tekken 4), men jag har lite svårt för att tro det. Hon påminner också lite om gästfigurerna Ashlotte och Scheherazade från Soul Calibur IV. Men jag tror nog att hon är helt ny. Hon slåss med en handklo i stil med Freddy Kreuger samt ett energiklot, en lite udda stil. Hon verkar också ha något att göra med Zwei.

Hur som helst är det bra att vi får fler nya figurer. Jag ser fram emot en formell presentation av Leixia, dottern till Xianghua, och förhoppningsvis ytterligare någon nykomling. Det återstår ju fortfarande att se vem som kommer att representera Korea, som borde ha minst två karaktärer även den här gången.

Här är i alla fall den senaste trailern:

Lämna ett svar