The first rule of Cepheus Store…

… is there is no Cepheus Store.

Haha, Namco. Jag missade uppdateringen till Soul Calibur V häromveckan, men tydligen fixar den om i balansen samtidigt som den lägger till en helt ny funktion: Cepheus Store. Det ska bli en ny inbyggd affär direkt i spelet för att köpa nya tillbehör för karaktärsbyggande, och som alltid när det handlar om Namco är det lika upphetsande som skrämmande. Skrämmande för att till skillnad från Idolmaster, Ace Combat och Tales of Vesperia så kan det faktiskt finnas grejer här som jag vill ha. Upphetsande för att det faktiskt kan finnas grejer här som jag vill ha. Fast just nu finns inget i affären, därav inledningen.

Först ut, med start om en vecka, är paket med gamla hjälmar (ungefär samma utbud som fanns i Soul Calibur IV), ett paket med maid-kostymer (även det från fyran) men också ”moderna” gymkläder, en brandmansutstyrsel, en gammaldags realistisk riddarrustning, delar för att bygga King och Jin, att kunna ha Klonoa eller Pac-Man som huvud (tänk att din figur är som Mokujin-roboten i Street Fighter x Tekken) och lite sånt. Det kommer också att släppas paket med spelets 1P- och 2P-utstyrslar nerplockade i delar och anpassade för olika figurer, vilket innebär att vi kanske kan göra en smällfet Natsu eller en kvinnlig Voldo.

Att Namco gör en specifik affär för det här och inte bara använder standardtjänsterna verkar dock betyda att de tänker satsa mer på det än fyrans (och hittills femmans) upplägg med en handfull menlösa prylpaket och några musikstycken. Därför hoppas jag att de gör det ordentligt. Ta en hint från Capcom och släpp en expansion, på riktigt. Stoppa in Zasalamel, Mi-Na, Talim och Yunseong tillsammans med några nya banor för $20 och stoppa in en ny undertitel på startskärmen.

Annars hoppas jag på klassiska utstyrslar (Mi-Nas ursprungliga Soul Edge-kläder och Siegfrieds gamla rustning och gärna också svärd vore något) och så förstås: gästkostymer. Ska det vara flippat (vilket det redan är och kommer att bli ytterligare när Mitsurugi drar på sig brandmanshjälm och syrgastub), stoppa in fler gästfigurer när ni ändå håller på. Jag vet en del som skulle springa och köpa Soul Calibur V ögonblickligen om de kunde spela som Maiden in Black, Solaire eller Siegmeyer…

Lämna ett svar