The Lego Batman Movie: The Scuttler

En av höjdpunkterna med The Lego Batman Movie var det faktum att Batman, som i den förra Lego-filmen, är en mästerbyggare och därför har alla möjliga märkliga fordon till sitt förfogande. FIlmen kulminerar med ett jättebygge som kommer att släppas senare, men den stora stjärnan är The Scuttler. Batman har ju haft alla tänkbara Bat-fordon, men de ordinarie filmerna skulle aldrig kunna ha något så knäppt och samtidigt så rätt som en fladdermus-mech.

lego_batman_scuttler_01

The Scuttler är en rejäl pjäs med en mankhöjd på närmare 20 centimeter och den är fullsmockad med detaljer. En del uppnås med hjälp av klistermärken, inte minst linjerna på frambenen och det gigantiska klistermärket på den bakre luckan som gömmer ett raketpack åt Batman. Men även om man skulle utelämna dem finns det mycket att se och pyssla med, som strålkastare, små kanoner och en nätskjutare ovanpå som är lika värdelös som alltid. Jag förstår inte varför de ens försöker.

Scuttlern är ganska poserbar, men båda benparen sitter stadigt monterade så framför allt frambenen har begränsad rörlighet. I gengäld går det att sträcka ut dem som i filmen, och den funktionen är utmärkt balanserad av kugghjul som ger lagom motstånd. Huvudet går också att flytta runt en aning och öronen ger lite extra personlighet.

Vi får med sex figurer, varav flera är exklusiva till det här setet. Batman och Jokern har vi förstås tonvis av, och det är samma varianter som i det billigaste The Lego Batman Movie-setet. Jokern har sin extralånga jacka som gör honom rätt instabil eftersom tygbitarna tenderar att vilja välta honom framåt, men det passar liksom i den dryga stilen, ungefär som Lord Business extremt överdimensionerade dojor i förra filmen. Vi får också en civil variant av Robin från filmens inledning (”Jag heter Grayson, men de andra barnen kallar mig Dick.” ”Barn kan vara grymma.”), samt både polischef Gordon och hans efterträdare och dotter Barbara. Alla tre finns som varianter i samlarfigurserien så de är inte jättespännande. Helt unik är däremot Poison Ivy, som är en fenomenal figur. Här har Lego verkligen gett allt: ett detaljerat ansikte, en unik frisyr, både blandade färger och tryck på armarna, tjusigt tryck på kroppen och en liten kjol för att ge extra flärd. Ivy har fått två figurer i år då hon även dök upp i DC Super Hero Girls-serien och även den figuren var strålande.

Jag gillar att praktiskt taget hela budgeten har lagts på själva Scuttlern, utan några onödiga extrabyggen. Resultatet blir ett väldigt tjusig bygge som både har lekbarhet och ser ut som en svindyr samlarmodell. Scuttlern tillhör de dyrare seten i serien men känns betydligt mer prisvärd som samlarpryl än exempelvis Arkham Asylum och Bat-grottan som båda är mer utpräglade lekset. Jag lyckades få den till reapris vilket var ännu trevligare, men även till normalpris är det något att kika närmare på.

Lämna ett svar