This is waiting

Det är förstås en naturlag att ingen release av något populärt som kräver en nätverksanslutning fungerar första dagen. Half-Life 2, World of Warcraft, Sim City 5, Diablo III, Final Fantasy XIV, Obamacare… och nu Playstation 4.

Efter en total avsaknad av avisering från Webhallen anlände min konsol idag, oväntad men välkommen. Det allra första intrycket är gott. Visserligen har jag redan spelat på den och klämt på den förut, men bara en sån sak som att förpackningen är briljant konstruerad och att stötskyddspåsen är genomskinlig på mitten så att konsolen syns. Såna grejer.

Väl inkopplad blir det dock värre. Jag kan starta upp och dra ner uppdateringen, men när jag ska logga in så är det kört. Diverse felmeddelanden som troligen beror på att halva Europa håller på att försöka logga in just nu.

Så jag kan inte kolla kompislistorna, inte gå in på Playstation Store, inte ladda hem något av mina befintliga spel (Resogun, Contrast, Flower och Pinball Arcade bör jag ha tillgång till), inte kika på strömfunktionerna. I teorin hade jag kunnat köra Playroom, om jag hade köpt en kamera.

Nåja, jag kan spela ett gammalt spel på den istället. Nej, just ja. Eller så kan jag lyssna på lite musik. Nej, just ja. Men jag kan åtminstone pyssla med bakgrundsbilder. Nej, just ja. Men se om The Hobbit i 3D. Nej. Just ja.

Och några retailspel äger jag inte, eftersom de generellt suger just nu.

Jag är förstås grinig. Det var inte oväntat och det är som sagt ingen som har lyckats få till en hundra procent lyckad premiär. Men för tillfället är min Playstation 4 hundra procent digital och när då det digitala systemet fungerar till noll procent blir det lite bökigt.

Å andra sidan har jag blivit himla bra på att skriva in användarnamn och lösenord, eftersom jag har behövt göra det cirka tio gånger nu utan att kunnat logga in och spara dem.

Lämna ett svar