Thor Ragnarok rockar inte

Det finns inga usla filmer i Marvels filmuniversum. Möjligen några menlösa, som Hulk, Ironman 3 och Thor 2. Men jag måste säga att Thor Ragnarok är en besvikelse, eftersom jag trodde att den skulle vara så mycket mer. Till att börja med, för en film som sagts vara en komedi var den oväntat o-rolig. Det var ungefär samma nivå som i övriga Marvel-filmer, fast med lite fler såna där pinsamma situationer där allt stannar upp tills någon stammande försöker rädda ögonblicket. Kanske är problemet att den ska vara så väldigt dramatisk med undergång och allt, samtidigt som filmen försöker driva med sig själv.

Jag är inte heller övertygad av karaktärerna. Jag har aldrig gillat Thor särskilt mycket och han är ungefär som han brukar. Samma sak med Loke, vars enda höjdpunkt var det utsökta obehaget när han insåg att han befann sig på samma planet som Hulken. Bland nykomlingarna var Valkyrie helt okej, fast efter att ha sett Black Panther känns det som att Nakia gjorde samma grej fast bättre – och varför kunde inte samma roll ha gjorts av Sif som var märkligt frånvarande? Cate Blanchetts Hel var hyfsat elak, men i slutändan den typiska Marvel-grejen: någon med liknande förmåga som hjälten fast ond. Karl Urban spelade Karl Urban, som egentligen bara har varit bra i Dredd och Sagan om Ringen. Och Mark Ruffalo var märkligt mumlig som både Banner och Hulken. Två favoriter var faktiskt Doctor Stranges korta inhopp där han visade sig ha levlat upp sina Mage-färdigheter till åtminstone level 110, och så den mildsinte gladiatorn Korg.

Rätt snygg action var det i alla fall, med många extremt tjusiga scener. Den påklistrade 80-talscharmen (som gjordes tusen gånger bättre i Guardians 2) kan man både ha och mista, men det var i alla fall fantasifullt och färggrant, vilket man kanske inte kan vänta sig av en film om undergången. Lite karaktärsutveckling hinns med, men på det hela taget var det mest en transportsträcka fram till nästa Avengers. Nåja, alla kan inte bli klockrena, och efter den trevliga Spider-Man: Homecoming och den fenomenala Black Panther ligger ändå Marvels filmer bra till. Infinity War kommer att bli sanslöst mäktig. Thor Ragnarok var bara okej.

Det här inlägget postades i Film och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.