Tira och det nya storyläget

Namco har visat mer av Soul Calibur VI på Gamescom. Först och främst kommer Tira att vara med, men inte från början utan som nerladdningsbar karaktär. Tydligen kommer hon både att vara bonus vid förhandsbokningar, en del av säsongspasset och köpbar separat. Jag bryr mig inte så värst om Tira men hon har en cool design här som hämtar mer av hennes första stil från trean snarare än de senare spelen som istället anpassade hennes andra kostym.

De har även visat upp storyläget Libra of Souls, som verkar bygga i huvudsak på egenskapade karaktärer. Vi har ju redan sett ett storyläge med tidslinjer för de olika hjältarna, så det här är ett separat läge. Här åker man runt i världen (kul att det faktiskt är den riktiga världen för en gångs skull och inte en massa fantasyställen) och ska slutligen möta en ny skurk, en indisk magiker. Hans namn är inte avslöjat än men jag förmodar att han är en helt ny karaktär. Det blir utmärkt att få någon som faktiskt inte slåss med vapen, åt alla egna magikervarianter.

På tal om karaktärsskapandet så verkar det nästan uteslutande vara plockat ur Soul Calibur V, vilket är bra och dåligt. Bra eftersom det var en sanslös editor som bara behövde lite fler grundutseenden, mindre bra eftersom det mesta av utrustningen verkar vara direkt inklistrat därifrån. En nyhet är i alla fall att man väljer en ras som styr vilken kropp figuren har. Därmed slipper vi att man sätter djävulshorn och bockfötter på en karaktär som sedan förlorar dem när ”kläderna” går sönder.

Det är i alla fall trevligt att få det bekräftat att Create a Soul finns kvar. Sedan jag spelade Soul Calibur V har jag skapat säkert dubbelt så många nya karaktärer som förstås måste få vara med här. Kan vi önska oss en möjlighet att faktiskt få slåss mot andra egenskapade så de kommer till användning också?

3 tankar kring ”Tira och det nya storyläget

 1. Erik Malm

  Jo, ”min” version i SCV kunde bli av med hästhuvudet (och benen), och såg då ut som en solarieskadad Ken.

  Det är emellertid något han ogärna diskuterar, på samma sätt som King of Dinosaurs inte vill kännas vid namnet Tizoc/Griffon Mask….

 2. Erik Malm

  Tiras Critical Edge är tråkig, precis som i SCV.

  ”att man väljer en ras som styr vilken kropp figuren har. Därmed slipper vi att man sätter djävulshorn och bockfötter på en karaktär som sedan förlorar dem när ”kläderna” går sönder.”

  Visst, men jag hoppas att möjligheten till tappade hästhuvuden finns kvar, så att man fortfarande kan demaskera Horsehead!!…. ^_^

Lämna ett svar