Tjugo år med Symphony of the Night

Saken med jubiléer är att de återkommer, och jag har redan skrivit om historien om hur jag först fick Castlevania: Symphony of the Night på julafton 1997. Så precis som en spelutgivare som ger ut ett spel på nytt så kan jag hänvisa till den texten istället för att skriva något nytt.

För Symphony of the Night är fortfarande rätt ohotat efter tjugo år. Det verkar ha slutat släppas nya versioner, även om man numera även kan spela det på Xbox One. Dark Souls-serien har ju varit en god utmanare, men nej, jag tror nog att Alucards äventyr håller ifrån än så länge. Det ska bli väldigt, väldigt spännande att se om Bloodstained kan mäta sig. Det är lätt att vara skeptisk, men samtidigt tror jag också att IGA gör sitt bästa för att överträffa sin klassiker.

Men ja, lite mer Symphony blir det förstås idag, på någon ledig tid mellan julgröten och Kalle Anka. God jul på er!

castlevania_symponyofthenight_artwork

Lämna ett svar