Tokyo 2016: Ikebukuro he ikou!

Egentligen hade jag strukit Ikebukuro från planerna för jag kunde inte hitta något spännande där, men vi har avverkat områden snabbare än väntat och hade en dag över, så vi åkte dit ändå. Ikebukuro är ännu ett shoppingområde och direkt kopplat till stationen ligger jättevaruhuset Seibu. Det påminde lite om Åhléns City i sitt upplägg, med matbutik längst ner (med fokus på flådiga presentförpackningar) och sedan en massa märkesavdelningar på våning efter våning. Det mesta var rätt dyrt, men är man ute efter fingrejer så är det lämpligt. Vad sägs till exempel om en kimono för sisådär 80.000 kronor? En liten present hittade jag i alla fall och så var det lite kul att se en spelkortsbutik med klassiska svenska spelkort.

Ganska rakt öster om stationen ligger Sunshine City, som är ett gigantiskt köpcenter kopplat till en skyskrapa på sisådär 57 våningar. Först tog vi den underjordiska passagen dit och precis innan själva gallerian fanns en trevlig hamburgerrestaurang med Hawaii-tema och de bästa burgarna hittills. Gallerian som sådan bjuder på två Namco-nöjesfält som vi hoppade över, Pokemon Center som har typ allt med Pokemon, och längst upp ett akvarium som visade sig mäktigare än vi trodde. Det är inte superstort men har massvis av utställningar med en central jättetank med rockor och annat. Runt om finns diverse märkliga fiskar, krabbor, grodor (allihop tokgiftiga och neonfärgade) och maneter. Sen går man ut i friska luften och där finns en sjölejonvisning, pingviner, pelikaner och ett ilsnabbt bältdjur!

japan2016_akvarium

Det sägs att Ikebukuro ska vara ett Akihabara i miniatyr och det är väl inte riktigt sant, eller så gick vi helt fel. Det finns ett Mandarake även här, men det har en uttalad inriktning mot tjejer, vilket innebär en massa yaoi och ”boys love”. Å andra sidan är det väl rättvist att även killar ska känna sig obekväma i de här butikerna. Runt hörnet i riktning tillbaka mot stationen finns också en stor Animate-butik, som också har ett visst fokus på tjejer men också en del neutralt.

Innan vi gav upp Ikebukuro gick vi en till sväng till Sunshine City, och det skulle jag kanske inte ha gjort. Vi gick nämligen förbi en klockbutik och där fanns den – en alldeles superunik klocka ur en exklusiv kollektion baserad på Sengoku Basara. Jag har ju letat lite efter grejer med Date Masamune (karln med månskära på hjälmen, ögonlapp och sex svärd), men han är alltid den mest populära och svår att hitta. Jag hade också tänkt köpa något onödigt dyrt som jag annars skulle ångra att jag inte passade på. Och så hade jag funderat på att köpa en ny klocka. Så jag slog till.

image

1 tanke kring ”Tokyo 2016: Ikebukuro he ikou!

Lämna ett svar