Tokyo 2016: lyxprylar på Toy Sapiens

I Harajuku, någon kilometer från stationen om man går längs Harajuku Takeshita Street och sedan tar sig lite längre norrut, ligger en liten butik i ett ganska fräscht område med originell arkitektur. Där finns dels huvudkontoret för figurtillverkaren Hot Toys och också deras flaggskeppsbutik.
image

Hot Toys är tillverkaren som gör alla dessa fotorealistiska plastfigurer i skala 1/6 som jag har dreglat över de senaste åren. Fokus ligger på västerländska mastodontfilmer: Star Wars, Avengers och Batman, men också en del udda existenser som Terminator och Back to the Future. I den här butiken finns de allihop uppställda, och herrejösses vilket köpsug. Det mildras dock av två omständigheter: varje figur tar upp en kvarts Detolf-hylla på egen hand, och även en kvarts månadslön. Många tusenlappar får man lägga på varje figur och det kanske är bra, för då kan jag behärska mig. Visst vore det trevligt med att samla hela Avengers, men inte för de pengarna. Dessutom släpps nya versioner för varje film OCH dessutom nya versioner av varenda variant som Tony Stark hittar på till sin rustning, så det blir snabbt fullständigt ohanterbart.
image

I butiken finns också en del andra grejer. Hot Toys tillverkar också en del retro-liknande samlarfigurer till massor av gamla filmer (inklusive The Goonies!) och halvstora välgjorda figurer från Ghostbusters, plus mycket annat. Det fanns också byggsatser och en hel vägg med dessa superdeformerade filmfigurer som jag inte minns namnet på.

Vill du alltså spendera ohyggliga pengar på plast i Tokyo är alltså Toy Sapiens ett namn att lägga på minnet. Själv kom jag undan med blotta förskräckelsen.

Det här inlägget postades i Modeller och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.