Tokyo 2016: ugglecaféet i Akihabara

Japan är inte direkt ett land med mycket natur. Typ halva landet täcks av Tokyo med omnejd, och det finns inte plats att ha husdjur, så istället har det vuxit fram en kultur av små ”kaféer” där man får umgås med djur. Kattkaféer finns i massor, även ormkaféer och (tydligen) ett getkafé. Vi besökte Forest of Owl, som alltså är ett ugglekafé, som ligger några våningar upp på en bakgata i Akihabara.

Intrycket när man kommer in är närmast terrarium. Det är dämpad belysning, några akvarier och mycket fejkdjungel i taket. När man väl betalat sig in för en timme (kostar 980 yen och inkluderar en dryck – jag rekommenderar dock att man tvättar händerna innan) får man komma in till ugglorna. Och det är precis vad det låter som. Runt om i ett halvstort, halvmörkt rum sitter ugglor överallt, på sina pinnar eller på golvet. Stora ugglor, små ugglor och pyttesmå supergulliga ugglor. Om man bara frågar så får man en handske och får sitta med en uggla på handen. Och det är himla mysiga djur. Ugglor är ju per definition internets favoritdjur (nej, katter räknas inte), och så coola.
image

Frågan man ställer sig är förstås: mår ugglorna bra? Det är knappast deras naturliga miljö. De behandlas förstås varsamt under besöken, men annars? Vad jag vet kan man inte äga en uggla i Sverige och det finns förmodligen en anledning till det. Men är det någon skillnad mot andra typer av djurparker där man (typ) får klappa getter? Sånt förekommer ju. Hur som helst, en spännande upplevelse var det. Naturskyddsföreningen får avgöra om det är något att rekommendera.

Det här inlägget postades i Övrigt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.