TotalBiscuit har cancer

John Bain, eller TotalBiscuit som han kallar sig på Youtube, har tarmcancer. Han undersökte sig för ett tag sedan och fick misstankar, men nu är det bekräftat. Via sin Twitter berättar han att den är i ett tidigt stadium och bör kunna behandlas, men man vet aldrig.

För något år sedan fick jag veta att en jämnårig bekant hade cancer. Det lät som ett hopplöst fall. Han försvann från nätet och jag antog att han ville ägna den sista tiden åt sin familj. Senare fick jag veta att han hade klarat sig, mot alla odds.

Men ändå. Båda är som mig, överviktiga gamers i trettioårsåldern. Det är en riskgrupp. Jag kan vara en aning hypokondrisk, men när jag kollade senast så var det inga större fel på mig. Förhoppningsvis har jag träffat bra läkare.

Poängen är dock: om något verkar fel, särskilt med magen och tarmarna, kolla med en läkare. Även om du inte är 45. Till skillnad från amerikaner har vi en praktiskt taget gratis sjukvård (hela mitt hypokondriutslag kostade inte ens en tusenlapp) som faktiskt fungerar rätt bra överlag.

Bättre att lägga lite tid i väntrummet än att inte ha någon tid kvar. Hittar man det snabbt så finns det hopp. Jag citerar TotalBiscuit själv: ”I hope you realize just how insufferable I’m going to be when I beat this thing. Just giving you advanced warning.”

Det här inlägget postades i Övrigt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.