Transformers för 183 000 kronor

Det har säkert hänt att en Transformers-auktion har sålts för mer, men då brukar det handla om gigantiska samlingar som innehåller typ allt som har släppts under flera år. Igår gick en auktion upp till 26 815 dollar, motsvarande 183 000 kr, för fem stycken grällt färgade plastfigurer.

Anledningen till att någon spenderar en hel livstids leksakspengar på dem är förstås att de här är närmast unika. Under Transformers Generation 2, i början av nittiotalet, släpptes dels en del nya figurer och dels en uppsättning neonfärgade nyutgåvor av klassiska figurer. Det gick dock inte så bra (till och med i början av nittiotalet hade ungar lite smak) så en del figurer hamnade aldrig på hyllorna.

Några av dessa var Stunticons, fem figurer som kan sätta ihop sig till Menasor. Eftersom Stunticons var några av de första combiners som släpptes är de väldigt populära, och de enstaka gånger en G2-version av någon av de här figurerna har dykt upp har de sålts för seriösa pengar. Nu får man alltså allihop på en gång. Och råkar man vara miljonär (jag hoppas verkligen att någon inte just har lagt sina livsbesparingar på det här) och Transformers-samlare så är det väl bara att slå till. Någon andra chans lär det inte bli på många, många år.

transformers_stunticons

Nog för att det är ett smått unikt samlarobjekt, men har inte köparen funderat på att istället köpa en äkta Wildrider eller Dead End?

Lämna ett svar