Transformers fortsätter med War for Cybertron

För en tid sedan utannonserades att nästa serie efter den aningen vingklippta Power of the Primes kommer att heta War for Cybertron. Ja, precis som spelet. Ja, det är förvirrande, men vi pratar också om en franchise som har använt ”Robots in Disguise” minst tre gånger i olika sammanhang. Det här är en nystart som även passar ihop med att IDW:s makalösa serier tar slut efter tolv år. Även om figurserierna har varit relativt fristående från serietidningen så har det ändå begränsats en aning av att behöva passa ihop hyfsat.

Nu börjar man alltså om och War for Cybertron är en nytolkning av Transformers ursprung. Som namnet antyder är vi tillbaka på Cybertron och det är mestadels gamla klassiska karaktärer. Vi får alltså, suck, Optimus Prime, Megatron, Starscream, Bumblebee, Soundwave, Shockwave, Sideswipe och så vidare. Eftersom de ännu inte har kommit till Jorden har de Cybertron-former, vilka oftast är ungefär som vi känner dem fast kantigare.

Så långt lite menlöst och inte så långt från den andra pågående serien, Cyberverse, som riktar sig mer mot yngre. War for Cybertron bjuder dock på nya idéer, eller kanske snarare nygamla. De gamla Micromasters kommer tillbaka, med bland annat Roadhandler, Swindler och Storm Cloud. De ser ut som förut men kan kombineras till vapen, precis som Armadas Minicons. Det ska också släppas separata Targetmasters. Den här kategorin minifigurer uteblev ju från Titans Return och gamla Targetmaster-figurer (som Triggerhappy och Blurr) blev istället Headmasters. Nu får kidsen en chans att köpa nya billiga figurer att utrusta sina större Transformers med, samtidigt som fansen får en chans att återförena Triggerhappy med Blowpipe och Misfire med Aimless, och troligen fler därtill. Som sagt, Hasbro kan det här med fan service.

Andra finesser är att vissa större figurer kan splittras i olika rustningsdelar som kan kopplas på andra. Det kommer också att finnas små effektbitar som mynningseld och explosioner som går att placera på sina figurer när man vill göra ett diorama. Det finns mycket potential här. Jag minns så väl att en av mina favoritgrejer med Targetmasters var att alla avfyrade ammunition på olika spektakulära sätt. Annat mums är att Flywheels kommer tillbaka, förstås i form av ett plan och en tank som kombineras till en robot. Eftersom hans kompanjon Battletrap var en höjdare tidigare har jag stora förväntningar på honom. Och så gillar jag den nya Shockwave, som visserligen har en massa extraskrot men också kan vara separat i en exakt tolkning av originalet, för första gången i en ordinarie leksaksskala sedan 1985. De två, plus den omryktade Omega Supreme, plus några Micromasters, blir mina första inköp i den här serien. Och medan min samling sakta närmar sig ”G1 i nytappning” konstaterar jag att jag fortfarande köper de här jäkla grejerna.

Lämna ett svar