Transformers Generations Selects Seacons #1: Skalor

Seacons släpptes under våren 2020, två åt gången. Något annat som släpptes under våren 2020 var en global pandemi, vilket gjorde det ännu knivigare att få tag på de här udda figurerna. Men till slut dök de upp, och jag har börjat kika på dem. Först ut, relativt slumpmässigt, är Skalor eller Gulf som han kallades i Japan. Han var en av de mer polerade figurerna ursprungligen med rejäla leder och ganska coola färger. Det här är en relativt rättfram variant av den tidigare Blot, vilket är lite märkligt när deras djurformer är så pass olika (piraya med armar och ben eller ett litet kompakt troll).

skalor1

Skalor har massvis av målade detaljer och ett slående färgschema. Det var visserligen slutet av 80-talet, men vem hade kunnat ana att puderrosa, azurblått och cerise skulle vara en lämplig färgkombination på en ondskefull robot? Utseendemässigt är Skalor närmast perfekt, förutom möjligen att benen nästan helt är blå. Förvandlingen är lite stökig där armarna egentligen inte har någonstans att ta vägen utan bara knölas ihop in i fiskhuvudet, men det är kanske inte så konstigt när man återvänder modeller så här.

Som min första öppnade Seacon imponerar Skalor med sina tillbehör. Stjärtfenan förvandlas till ett ganska stort dubbelpipigt vapen, men sen har han också två separata gevär som går att sätta ihop till ett. Utöver det har han också ett svärd, som dock har eggen åt fel håll när han håller det. Och så har han en av Piranacons händer, som här har en ny smart design som flyttar tummen för att fungera både som vänster- och högerhand. Med bara två händer är det dock svårt för honom att använda allt på en gång.

skalor2

Händerna, ja. Det är en brist på en annan stabil figur. De fälls in i handlederna genom att rotera på pyttesmå plastknoppar, och friktionen här är alldeles för dålig, vilket gör att hans händer tenderar att tippa neråt vid minsta belastning. Det går att få honom att hålla vapnen, om du inte rör på honom. Jag vet inte om det är tillräckligt irriterande för att jag ska fixa det, särskilt när jag kommer att förvandla honom till en arm rätt snart, men värt att påpeka.

Utöver det är dock Skalor en trevlig figur och en bra början på det här gänget.

Det här inlägget postades i Prylar, Transformers och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.