Transformers Generations Selects Seacons #3: Tentakil

Tentakil, som faktiskt behåller sitt namn i den japanska versionen, är och var en väldigt udda figur i sammanhanget. Han blev någon sorts monstruös bläckfisk med ett gigantiskt ansikte och åtta tentakler plus ben. I ett väldigt kreativt användande av en gammal modell har man byggt om Moonracer (och en del andra kvinnliga Transformers) till Tentakil genom att byta ut den stora ryggsäcken mot praktiskt taget hela bläckfisksektionen och bara göra små justeringar på armar och ben.

tentakil1

Resultatet blir en lite fipplig figur som känns bräckligare än sina kollegor, och liksom Moonracer har han ett gigantiskt paket på ryggen som gör honom aningen baktung. Men båda formerna fungerar bra och Tentakil har både en bra färgsättning och en cool design. Beväpnad med sina kombinerade gevär och en stor yxa är han också beväpnad till tänderna. Även Tentakil har en Piranacon-hand, så uppenbarligen har allihop det.

tentakil2

Tentakil har massvis med målade delar – monsteransiktet är ju en enda stor målad sektion – och mitt exemplar känns stabilt. Eftersom han bygger på en slimmad kvinnlig Transformer som mer eller mindre förvandlades till en pinne med hjul är han lite tanig jämfört med sina kollegor. Men överhuvudtaget gillar jag honom.

Det här inlägget postades i Prylar, Transformers och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.