Transformers Generations Selects Seacons #5: Seawing

Sist ut av de fem mindre Seacons blev Seawing, eller Kraken som han fick heta i Japan. Hans ursprungliga leksak har en personlig historia för mig: det var en figur som jag lekte med hos två bröder som bodde i kvarteret bredvid. En av bröderna fick cancer och dog ung, så på ett märkligt sätt påminner mig den här karaktären om honom.

seawing1

Rent objektivt var Seawing, som så många andra av de mindre combiner-figurerna, ingen särskilt bra leksak, med märkliga proportioner och nästan total brist på poserbarhet. Den nya Seawing är åtminstone poserbar, men dras också med märkliga proportioner. Han bygger på samma modell som Cutthroat (och i förlängningen Swoop), med en del stora förändringar. Eftersom han förvandlas till en rocka används armarna för att göra huvudet bredare, och det innebär att händerna blir lite på sniskan i robotform. Han har också extremt tunna lår men jättegrova vader, och istället för ett coolt fågelhuvud på bröstet är det bara en oformlig klump som blir en del av rockans huvud.

seawing2

Seawing är i alla fall fullt beväpnad, med tre separata pistoler som går att sätta ihop på lite olika sätt, och en likadan yxa som Tentakil, plus förstås en Piranacon-hand. Tyvärr tror jag han kniper sistaplatsen, men på det stora hela är jag ändå ganska nöjd med det här gänget.

Lämna ett svar