Transformers Henkei Jetfire

Jetfire är en av de mer klassiska Transformers som dessutom bjuder på ett rätt udda förflutet. Han dök upp ganska snabbt i både tv-serien och serietidningen och tillhör därmed ursprungsgänget, men egentligen var han aldrig en Transformer. Leksaken köpte Hasbro/Takara in från Macross-sortimentet. Jetfire är en regelrätt Veritech som visserligen kan förvandlas från flygplan till robot men inte hade i originalserien att göra. Men som en gigantisk figur fullproppad med små tillbehör som ger samlare grått hår idag blev han väldigt populär.

När sedan Hasbro skapade Transformers Classic under 2006 var han självskriven, och jag plockade upp honom någon gång tidigt 2007 om jag inte minns fel. För att göra rättvisa åt hans växlande gestaltningar (leksaken hade ju ett mer robotiskt utseende medan serieversionen var mer mänsklig) fick han en extra hjälm och dessutom var han nästan lika fullastad med vapen. Som nästan kritvit figur med de där röda boostergrejerna var det en riktigt snygg figur att ha i hyllan.

Fast under 2008 kom jag på idén att måla om Jetfire och Silverbolt, visserligen två snygga figurer men inga favoriter från förr, till radarparet Dreadwind och Darkwing. Inspirationen kom från en exklusiv specialutgåva av Dreadwind som var baserad just på Jetfire, och det faktum att Silverbolt påminde om Darkwing i sin design. Så efter en tids målande och pysslande var jag klar. Jag hade mina favoriter, men ingen Jetfire. Komiskt nog släpptes det senare en officiell utgåva av Darkwing, nästan precis i de färgerna jag hade valt.

Hur som helst, vi spolar fram till 2011 och konventet Auto Assembly Europe. Där hittade jag den japanska utgåvan av Jetfire, från Henkei-serien. Den här versionen är om möjligt ännu mer stilren med mindre röda detaljer och många små skillnader. Så då tyckte jag att det var dags att fylla den där luckan. Nu har jag Jetfire igen och den här gången blir han kvar. Egentligen är det en ganska enkel figur som hade gått att göra betydligt mer komplicerad. Men samtidigt är det skön omväxling från den genomsnittliga transformern som tar en kvart och en ingenjörsexamen för att förvandla…

Det här inlägget postades i Prylar, Transformers. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.