Transformers Masterpiece Trailbreaker på väg

Ännu en Masterpiece-figur är på gång från Takara-Tomy. Den här gången är det gamla goda Trailbreaker som konverteras till plast i lyxutgåva. Trailbreaker var en av originalfigurerna från 1984 och har figurerat lite då och då i nya versioner, ibland under namnet Trailcutter. Nu senast släpptes han i Earthrise-serien i en ganska välgjord utgåva, som fortfarande tenderar att värma leksaksbutikernas hyllor, för Trailbreaker är trots allt inte superspännande för kidsen. Särskilt inte om man begär 599 kr för en pytteliten deluxe-figur. Lekia, jag tittar på er.

Den här figuren är i alla fall grymt detaljerad och poserbar, och lyckas på något kryptiskt sätt veckla ut en tecknad figur ur en realistisk Toyota Hilux. Som vanligt är Transformers-nördarna förutsägbart Comic Book Guy-griniga och gnäller över att ”han ser hemsk ut under armarna” och ”tillbehören ska inte vara kromade”, men hade jag gillat Trailbreaker hade jag nog varit i extas.

Hur som helst, Trailbreaker är ingen favorit för mig och knappast värd de dryga 20000 yen han kommer att kosta, vilket troligen kommer att motsvara 1500 kronor plus frakt och tull. Det som däremot gör mig peppad är det faktum att han 100% garanterat kommer att leda till att även Hoist dyker upp inom ett år eller så. Hoist är ju en av mina favoriter och kommer äntligen, efter nästan tio år, att innebära att jag har en komplett uppsättning av Masterpiece-versioner av dem.

Men vad gäller Trailbreaker så får det alltså vara. Kanske om han hade haft kraftfältsansiktet från IDW:s utmärkta tolkning av honom …