Transformers: Nautica

De flesta Transformers har funnits sedan minst 30 år tillbaka, så det är inte särskilt svårt att hitta åtminstone ett par riktigt bra varianter att välja mellan. Riktigt så lyxigt har vi det inte med Nautica. Hon dök ju alltså upp i IDW-serierna runt 2015, men har hittills bara fått en enda figur, som dessutom råkade tillhöra en samlarbox och därför var onödigt dyr. Men jag blev väldigt förtjust i henne i serierna, och är inte främmande för att köpa dyra figurer, så till slut blev det en beställning.

tf_nautica01

Nautica är en modifierad version av Blurr från Titans Return. Faktum är att tilläggen är de löstagbara vingarna och ett nytt huvud. Resultatet är en riktigt tjusig figur … som egentligen inte ser ut som Nautica. I grova drag stämmer det, men hon har helt andra proportioner i serien och egentligen andra färger också. Hon ska vara mer blålila och grå snarare än lila och ljusrosa. Som vanligt har kameran svårt att fånga lila nyanser och hon är inte riktigt så rödaktig som bilderna antyder, men inte heller helt rätt. Hon saknar också sitt karakteristiska visir och har inte sin universal-kvant-skruvnyckel (hon fick låna Wheeljacks här).

Så egentligen är hon helt fel, men bortsett från det så gillar jag ändå den här figuren. Färgerna är klassiskt uppdelade och formen fungerar utmärkt för en kvinnlig Transformer. Det är en lättförvandlad modell som har bra poserbarhet och en allmänt bra känsla, och det räcker långt. Däremot insåg jag, efter att ha plockat ner Blurr och Brainstorm för att jämföra, att Brainstorm faktiskt är min favoritversion av den här figuren. Där är färgerna perfekta, och han passar ju faktiskt bäst i Titans Return eftersom han var en Headmaster då det begav sig. Sen är det lite roligt att hennes lår (eller egentligen då Blurrs) även återanvändes till Chromedome och sedermera till Getaway. Det är en stor del av karaktärsgalleriet i More Than Meets The Eyes som har samma gjutform där.

tf_nautica02

Jag ligger långt efter med serierna, men tydligen ska Nautica vara med även i de nystartade berättelserna. Det innebär förhoppningsvis att vi får en riktig version av henne längre fram. Tills vidare duger den här ändå utmärkt.

Lämna ett svar