Transformers Studio Series 1986 Wreck-Gar

Studio Series-utgåvorna har så sakteliga börjat återvända till att bara ta fram hemska Bay-monster, men några höjdare finns det fortfarande kvar. Wreck-Gar är en av de mer udda karaktärerna i den ursprungliga filmen från 1986, en neutral ledare från skräpplaneten Junk som bara talar i popkulturreferenser med Eric Idles röst. Jag hade hans ursprungliga leksak en gång i tiden, men det var en ganska märklig pryl med väldigt udda proportioner.

Studio Series Wreck-Gar är en extremt bildtrogen version av hans design från filmen. Alla detaljerna finns på plats inklusive hans bröstvårtekanoner som är poserbara den här gången, och förstås hans mekaniska ansiktsbehåring. Själva figuren är snäppet större än vad jag är van vid numera i den här prisklassen (Voyager) och plasten känns lite mjukare än vanligt men ändå hållbar. Han ger därför ett ganska gediget intryck, jämfört med många andra i serien som Hot Rod som känns extremt pillig. Det hela påminner lite om den senaste versionen av Cyclonus.

Wreck-Gar förvandlas till något som med lite god vilja föreställer en utomjordisk motorcykel. Det är rätt snyggt gjort hur hans huvud göms inuti den faktiska vindrutan, som ursprungligen var hans överdimensionerade huvud på originalet. Som originalet har man också inte ens försökt förvandla däcken på plats, utan dem plockar man loss och flyttar.

Problemet med Wreck-Gar, om man kan kalla det så, är att båda formerna är utmärkta och passar bra i hyllan. Precis som den tidigare utgåvan för en massa år sedan så är han gjord för att kunna rida på sig själv, och även andra Transformers i Voyager-storlek passar perfekt på honom. Det brukar ha släppts modifierade versioner av honom som föreställer hans Junkion-underhuggare, men riktigt så mycket vill jag inte spendera på honom. Det här är dock en ruggigt bra version av en klassisk karaktär, som tyvärr var svår att hitta i svenska butiker, så jag beställde honom till slut från Amazon.