Transformers Titans Return: Chromedome och Brainstorm

Hasbros nostalgifest fortsätter och Titans Return går från klarhet till klarhet. Bland de första figurerna i serien fanns Blurr och Scourge som, om man ska vara jobbigt petig, inte passade med konceptet eftersom de ju var Targetsmasters ursprungligen och borde ha förvandlande vapen, inte förvandlande huvuden. Ju. Det kompenseras nu och i ett svep är den gamla Headmaster-kvartetten komplett med Hardhead, Highbrow, Chromedome och Brainstorm. En gång i tiden hade jag gladeligen köpt allihop, men nu är jag lite mer kräsen och valde bara de sista två.

transformers_headmasters01

Brainstorm (mitten) visar sig vara exklusiv till Walgreens i USA, och om han någonsin skulle komma hit (Titans Return är fortfarande inte släppt i svenska butiker) vete sjutton. Anledningen är troligen att Brainstorm släpptes även under Generations-serien, då i lite större gestalt. Men att ha honom i samma skala som sina bröder är förstås prioriterat. Den här figuren är faktiskt en modifierad version av Blurr (höger). Det är egentligen bara huvudet, armarna och den löstagbara ryggsäcken/skölden som är annorlunda. Därför är inte Brainstorm riktigt lika trogen sin ursprungliga design som de flesta i den här serien, men det är ändå en bra tolkning. Och Brainstorm har en kul roll i serien numera som galen vetenskapsman, så honom ville jag ha. Han är också påkostad med tjusigt tryck på ben och vingar, något som vi inte riktigt är bortskämda med numera.

transformers_headmasters02

Chromedome delar också faktiskt delar med Blurr – låren åtminstone. Men i övrigt har han en helt annorlunda design och förvandlas till en futuristisk bil som ser nästan exakt ut som G1-originalet. Hans färgschema är lite udda – brunt, beigt och rött är ingen vanlig Transformers-kombination. Till skillnad från Brainstorm har vi inte heller fått en ny Chromedome sedan 1987 (bortsett från en exklusiv repaint från 2014). Och det var särskilt motiverat att få en figur av honom nu. Visserligen är jag några år efter med serien som samlas i IDW:s samlingsböcker så de flesta har väntat ännu längre, men Chromedome blev i ett nafs en av de mer komplexa karaktärerna.

transformers_headmasters03

Som vanligt är det alltså import som gäller för de här – jag har ingen som helst tilltro till Toys R Us att ta in dem, och skulle de göra det lär de kosta 500 kronor styck. Chromedome går att hitta för under 200 och Brainstorm kostar lite mer på grund av sin exklusivitet, men båda är klart värda besväret.

Det här inlägget postades i Prylar, Transformers och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.