Transformers War for Cybertron Kingdom: Airazor

En av nyheterna med Kingdom-serien var att den förutom att fortsätta att fira Generation 1 av Transformers även passade på att hylla Beast Wars, som firar tjugofemsårsjubileum i år. Därför var det en salig blandning av Beast Wars-klassiker som Optimus Primal, Cheetor och Dinobot sida vid sida med gamla godingar som Inferno, Huffer och Tracks. Jag hade en liten Beast Wars-period för sisådär femton år sedan men har tappat intresset nu igen, så jag hoppade över de flesta i serien även om de var välgjorda.

Airazor var den allra första kvinnliga Transformern som fick en egen leksak, men den första varianten var ganska liten och simpel, och till skillnad från sina kollegor har hon inte fått någon vettig nytolkning. Så därför var den här versionen extra välkommen. Hon förvandlas till en falk, och som vanligt får man ha lite god vilja för att acceptera en fågel med en massa extra delar undertill. Men det är ändå en ovanligt detaljerad fågel, som har poserbara vingar och fötter, och dessutom både kan vrida på huvudet och öppna näbben.

Även i robotform är Airazor utmärkt. Hon är väldigt lik förlagan från tv-serien med ett särskilt detaljerat huvud som har osedvanligt komplicerad målning. Hon är också väldigt poserbar, även om vingarna gör henne aningen baktung och fötterna är lite klena.

Eftersom jag inte har köpt de övriga Beast Wars-figurerna passar inte Airazor riktigt in i samlingen, men hon är tillräckligt unik för att förtjäna en plats. Jag är svag för fågel-Transformers. Det är något med vingarna som ger dem en cool silhuett. Det här är en ganska liten figur för sin storleksklass, men hon är ytterst välgjord.