Tre nya spel som ingen frågade efter

Det är lite roligt nu i pre-E3-tider. Alla slåss om att utannonsera nya spel innan de kommer bort i massan. Resultatet är att de kommer bort nu istället och att det lär bli rätt tomt nästa vecka.

Tre titlar står ut lite extra som märkliga nyheter. Zenimax berättar nämligen att Doom 3 ska släppas igen på PS3 och 360. Visserligen följer del ett och två med som någon sorts samling, men fanns det verkligen ett skriande behov av det här spelet i HD, särskilt när det var ett PC-spel från början? Det är i och för sig kanske ett test för att mäta hypen för Doom 4… som vi i så fall kan betrakta som nerlagt.

Nästa är Netherrealms Injustice: Gods Among Us som är något så fräscht som ett DC-fightingspel. Inte ett spel till Dreamcast utan ett med Batman och gänget. Senast de fick slåss, med Mortal Kombat-folket, blev det ju bedrövligt uselt. Kan det bli bättre utan Subban och Scorpan?

Slutligen ännu en omotiverad licenstitel från Warner i form av Guardians of Middle-earth, som är någon sorts DOTA-variant i Midgård. Låter väl småcharmigt tills man får veta att rollistan innehåller både Thrain (hype inför The Hobbit?), Aragorn, Sauron och… Gollum. Alltså, fria tolkningar och så, men jag har svårt att se en situation där Gollum och Ringarnas Herre kan tävla på någorlunda likartade förutsättningar.

Lämna ett svar