Två Terrorcons

I raden av återupplivade Transformers-klassiker har turen kommit till Terrorcons. Tillsammans med Technobots dök de upp ganska sent i serien och de fick aldrig någon jättestor roll, men eftersom de släpptes något år efter de andra combiners hann jag få tag på många av dem. Blot och Cutthroat tillhörde mina allra första Transformers som jag ärvde av en kompis, och kort därefter fick jag Hun-Grrr och Rippersnapper av en släkting.

transformers_hun-grrr

Först ut den här gången är just Hun-Grrr och Rippersnapper. Den förstnämndas namn har ändrats mycket under årens gång och nu heter han ”Hun-Gurrr” på omslaget men det är nog lika fånigt i vilket fall som helst. Som ledare för Terrorcons är han en större figur, på gott och ont. Medan de mindre deluxe-figurerna har tryckta detaljer och åtminstone något vapen har Hun-Grrr samma problem som Grimlock: mycket av dekoren består av fladdriga klistermärken som ofta sitter snett, och förutom två klossar som ska bli fötter till den kombinerade gestalten har han inga tillbehör. Som figur är Hun-Grrr en ganska trogen uppdatering av originalet. Hans ben blir fortfarande två monsterhuvuden. Originalet var extremt poserbart för sin tid, så den stora skillnaden är att huvudena numera kan öppna käken. Resten av figuren har en del förändringar för att gestaltens bröstplåt ska rymmas direkt på Hun-Grrr, vilket här ger honom en magpåse i monsterform. Hans armar är också lite väl grova, men annars är det en tjusig figur. Jag saknar bara ett riktigt vapen. Min begagnade Hun-Grrr hade ju inget heller, men jag hade hoppats att den trettio år nyare skulle lyckats med det.

transformers_rippersnapper

Rippersnapper är däremot en klockren figur. Hans monsterform är någon sorts hajbest med armar och ben, och det är en utmärkt design även nu. Han utnyttjar många befintliga Combiner Wars-tekniker, men resultatet blir en enkel men elegant robot. Han har nya klor men också två separata gevär som sätts runt hans ryggfena. Lustigt nog gjorde jag precis samma lösning när jag byggde en egen variant av Rippersnapper för tio år sedan.

transformers_abominus

Även om resten av teamet saknas kunde jag inte heller låta bli att testa den kombinerade formen, Abominus. Förvandlingen av Hun-Grrr är extremt smart, och påminner om flera av de tidigare combiner-ledarna trots att han fungerar annorlunda. Den färdiga torson är extremt solid, och Rippersnapper passar perfekt som arm. Nu är bara frågan om jag ska invänta att de tre sista kommer till Sverige, om jag ska beställa dem från USA så fort de släpps där eller om jag ska skynda på att beställa de dyra första utgåvorna från Asien. För Terrorcons tillhör mina favoriter och de här två första lovar mycket gott.

Lämna ett svar