Unholy Night – nytt fightingspel till SNES

Med Nintendo 64, Gamecube, Wii och snart Wii U döda och begravda skulle man kunna tycka att det finns modernare format att släppa retrospel till. Men nej då. Snart kommer Unholy Night, ett sprillans nytt fightingspel utvecklat till SNES! Bakom utvecklingen står folk som har jobbat med några av SNK:s höjdartitlar, och det är en seriös produktion som kommer att släppas på 32 megabit stora kassetter, om än troligen inte licensierade sådana.

Fast även om det ser rätt hyfsat ut så kan man fråga sig vad poängen är. Det har släppts mängder av indie- eller lågbudgetfighters till andra format, såsom Melty Blood eller Yatagarasu. Med SNES begränsar man sig väldigt mycket, inte minst när det gäller lagringsutrymme för sprites. Men å andra sidan finns det säkert ett visst nöje i att utmana sig på det sättet. Och man kan inte direkt säga att konkurrensen på formatet är särskilt stor längre.

unholynight

Det här inlägget postades i Retro, Spel och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.