Vad är Blizzards The Dark Below?

Blizzard har just registrerat ett nytt varumärke, The Dark Below. Vad kan då detta vara? Det finns väl egentligen två alternativ: antingen en expansion till World of Warcraft eller en expansion till Diablo III. Jag tror på det föregående. Det börjar vara dags för nästa expansion nu, och i november är det Blizzcon igen. Med Titan tydligen långt borta kommer de definitivt att behöva något nytt, och World of Warcraft är ju fortfarande en rätt redig pengamaskin.

Att döma av titeln verkar det bli dags att få ta sig till underjorden på allvar. Jag skulle tro att det kommer att bli en showdown med någon (eller flera!) av de Old Gods som har bråkat och sabbat i berättelsen hittills. Möjligen kan vi få ta oss runt i fler nerubiska områden (vilket vore kul då instancerna i Wrath of the Lich King bara gjorde mig sugen på att utforska mer). Det skulle också gå att koppla ihop med vad som hände i Vashj’r, även om jag tror att Blizzard är tveksamma till att göra en ny undervattenszon.

Om det någonsin ska bli dags tror jag också att det blir nya spelarmodeller för de gamla raserna, plus uppfräschade rustningar i allmänhet. Det skulle göra mycket för att fräscha upp spelet och få bort en av de mest uppenbara negativa jämförelserna mot andra spel.

Frågan är dock: skulle det vara tillräckligt för att jag skulle återvända? Ja, ett tag åtminstone. Jag är av den uppfattningen att uppdragen och flödet i World of Warcraft är av riktigt hög klass numera, och det är alltid kul att utforska. Men jag har fortfarande bara en figur på nivå 90 och frågan är om jag kommer att spela fler än en till 95 heller…

Lämna ett svar