Vad ska man bränna pengar på härnäst?

När det är lönedags finns alltid risken att man känner sig rik eller åtminstone måttligt bemedlad, och då händer det ofta att jag sticker iväg och köper något jag egentligen inte behöver men gärna vill ha. Just nu vill jag av någon anledning köpa Stepper, en Japan-exklusiv Transformer som jag egentligen inte har någon anledning att köpa. Stepper var ursprungligen en ommålad Jazz som släpptes väldigt sent i den gamla serien. Nu har de gjort en ny Stepper av den nya Jazz-figuren som redan den är förbaskat snygg, och av någon anledning är den snäppet ännu bättre i de här färgerna. Men för att köpa den måste man bo i Japan och köpa en bok och sedan beställa för den typ 500 kronor med en kupong, och därför är priset för oss västerlänningar extra högt på grund av det här extrasteget. 113 dollar vill de ha för en figur som alltså egentligen är en ommålad version av en 15-dollarsfigur plus ett extra vapen. Och det värsta är: köper jag honom kommer jag att känna mig tvingad att köpa även hans kompanjon Artfire som släpps till jul… för troligen närmare 130 dollar.

Ett annat alternativ för samma pengar är ett japanskt arkadspelskort, nämligen Bubble Bobble. Det är ju ett av spelen jag allra helst vill ha till mitt arkadspel och det ingår dessutom en adapter för att köra det i mitt. Det enda problemet är att det nästan garanterat är en bootleg, alltså juridiskt sett inte bättre än att bara emulera spelet rakt av. Förutom att det går i arkadkabinettet alltså. För jag tror inte på att en enskild säljare har fått tag i en drös Bubble Bobble i nyskick komplett med papper. Det handlar trots allt om ett tjugosex år gammalt spel.

Men ska jag istället leta rätt på ett riktigt original rör det sig inte om runt tusenlappen utan minst det femdubbla, och då räcker det inte riktigt med att pengarna bränner i fickan vid löning. Då är det något av en investering och då är det inte lika enkelt…

Eller så kan man vara så där tråkigt vuxen och spara pengarna.

Lämna ett svar