Välkommen tillbaka till Yharnam

Expansionen The Old Hunters har släppts till Bloodborne, och jag har hunnit spela några timmar. Och direkt kan jag konstatera att detta inte är någon barnlek. Det går att komma åt det nya området tidigt, efter de första två nödvändiga bossarna (Gascoigne och Amelia), men frågan är verkligen om du är redo då. Många av fienderna motsvarar de extra tuffa engångsjägarna man stöter på i resten av spelet, med den skillnaden då att de dels har tyngre vapen och dels måste besegras varje gång.

Det hela utspelar sig i en parallell värld som är vagt baserad på den riktiga, så det går att känna igen vissa landmärken och passager, men det är definitivt inte fråga om återanvändning. Det har snarare paralleller med Oolacile i Dark Souls, där man vagt kan lista ut vart vägarna kan gå men ändå måste utforska ordentligt. Och redan efter några timmar har jag hittat en drös nya vapen och nya kläder att välja på, plus kommit precis i tid för att se en av bossarna göra pölsa av kompisen som hade kallat dit mig.

The Old Hunters kostar 179 kronor, men hittills verkar det vara en god investering. Det går nya vägar åt alla möjliga håll och jag har förstås inte hunnit kolla allt på långa vägar än. Och med tanke på att jag fortfarande inte är i närheten av att bemästra Bloodborne så har jag nog det jag gör ett bra tag till.

Lämna ett svar