Vinterlandsbygge i vinterlandet

Ännu en gång har jag besökt Lego-himlen, även känd som butiken HB Adventure Lego Center. Den här gången var det inte bara shopping som stod på schemat, då Swebrick arrangerade sammankomst med syftet att bygga om en av montrarna. Förutom välsorterad Lego-butik är det ju också en utställning av massvis av spektakulära Lego-scener, med tonvikt på Star Wars.

Hoth-scenen var tidigare byggd på frigolit, men nu var tanken att ersätta det med ett komplett landskap. När jag anlände fanns mycket redan på plats, inklusive en liten grotta med Luke i wampans våld. På sidan konstruerades även rebellernas bas som tog upp ett par plattor bara den, och även ett gäng kanoner och en nertrampad Snowspeeder. Jag hann hjälpa till med lite av själva landskapet innan jag började fundera på inredning. Inspirerad av mina tidigare byggen gick jag åt sidan med den svarta legolådan (det var ju annars mest vitt som gick åt) och konstruerade ett Star Wars-arkadkabinett som jag tyckte passade utmärkt i ett hörn.

Det var lite allmänt trångt i butiken och alla kunde inte hålla till på samma ställe, så jag hann inte prata med folk särskilt mycket. Men det var kul att åtminstone få bidra en aning.

hbadventure_hoth01

Hans Brettschneider, ägaren av Lego Center, leder arbetet med ombyggnationen. I bakgrunden lite av den mäktiga utställningen med Harry Potter-tema, samt en stor mängd utgångna Lego-set till salu. Där fanns bland annat Pirates 2009, Atlantis, Harry Potter, Pirates of the Caribbean, Prince of Persia, Belville, Kingdoms 2011, Toy Story, Monster Fighters, Pharaoh Quest, Galaxy Squad och Alien Conquest representerade. I den huvudsakliga delen av butiken fanns också gamla City-set, en del äldre Ninjago och massvis av tidigare Star Wars-grejer, plus en del rariteter som Avengers Quinjet. I slutändan valde jag att köpa Mill Village Raid (recension lär komma) med lite välkommen rabatt, och i byte mot lite vita bitar jag hade tagit med fick jag ett litet piratset.

hbadventure_hoth02

Utöver arkadspelet bidrog jag med lite blandad inredning, där jag passade på att placera in gästspel. Vem är mer kvalificerad att serva en Snowspeeder än en motorcykelmekaniker?

hbadventure_hoth03

Det slutliga resultatet av våra samlade krafter. Jag är ansvarig för den självmordsbenägna karatetjejen från Friends och bergsklättaren, men däremot inte för snowtroopern som har stannat för att kamma sin raggarfrisyr.

Det här inlägget postades i Kreativt, Prylar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.