Viss utveckling

Det roliga med att träna på något är att man generellt blir bättre. Det är nio år sedan jag började rita porträttbilder av alla mina rollspelshjältar (och alla mina kompisars rollspelshjältar, och en massa nya hjältar också). En av de första var Silver, och jag tyckte länge att den dög riktigt bra trots att många nyare bilder blev bättre. Jag gjorde ju också en för något år sedan som jag experimenterade på med den nya ritplattan. Men idag gjorde jag en helt ny bild från scratch, först på post-it-lapp (som de flesta andra) och sen scannad och datortuschad. Sen dit med en mer intressant bakgrundsbild (som faktiskt råkar vara från 2009 den också) och så är bilden klar. Och … det är viss utveckling som har hänt. En förbättring, om jag får säga det själv. Och det får jag, för det här är min blogg.

silver_2009_2018

För att bevisa att det inte bara var en slump, här är Elandar från 2009 och hans betydligt tjusigare kusin Nenielle från sent 2017. Här är bakgrunderna ännu mer åtskilda i tid: Elandar står på ett norskt lunnefågelberg från 1992 medan Nenielle håller till i Shinjuku-parken 2016.

ElandarNenielle

Det enda problemet är att nu vill jag absolut byta ut Silver-bilden i Avdank. Och egentligen skulle ju den jäkla kortleken vara klar …

Lämna ett svar