Who you gonna build?

Förra året kom den efterlängtade DeLorean från Back to the Future i Lego-form, inom Cuusoo-projektet som låter fans skapa och rösta fram officiella Lego-modeller. Minecraft-Legot som finns i affärer nu är också ett resultat av det, liksom en hett eftertraktad modell av Mars Curiosity Rover som i teorin går att beställa men är slut för tillfället.

Under förra året presenterades en modell av Ecto-1-bilen samt alla fyra Ghostbusters av Brent Waller, en Lego-fantast som hänger på NeoGAF. Tack vare en strålande modell och en hel del uppmärksamhet nådde den målet på 10000 anhängare med rekordfart. Men det är fortfarande upp till Lego att faktiskt välja att tillverka den. Och det har de nu gjort!

Det återstår att se om den officiella modellen kommer att behålla ljuseffekterna och de läckra krombitarna, men oavsett vilket kommer vi att få en utmärkt kopia av en av de mest ikoniska filmbilarna någonsin, och det är nog dags att börja inreda en dedikerad nostalgihylla i Lego-samlingen. Där jag också behöver ett diorama från Return of the Jedi. Hmmm…

1 tanke kring ”Who you gonna build?

  1. Erik Malm

    Fiktiv (?) Ghostbusters-insändare: Vad för slags bil är Ecto-1?
    Peter: Jag har alltid trott att det är en S.K.R. Othög, men Ray säger att det är en ombyggd ambulans.

Lämna ett svar