Wonder Woman verkar leverera

Jag har i stort sett avfärdat DC:s försök att kontra Marvel-filmerna, med viss rätt. Visst, de första två Nolan-filmerna var bra men båda Superman var skräp, Batman vs Superman var skräp och Suicide Squad var skräp. Och jag tror inte heller ett dugg på Flash eller Aquaman eller Cyborg eller någon annan av de där hemska nissarna de försöker bygga upp. Visst, innan 2008 var det inte en jäkel som brydde sig om Iron Man eller Thor eller Captain America (eller för guds skull Guardians of the Galaxy, Ant-Man eller Doctor Strange!), men de har inte visat att de kan göra figurerna mer intressanta på film.

Så kommer då Wonder Woman, som har alla odds mot sig. Utanför USA är hon inte i skuggan av lika populär som Läderlappen eller Stålmannen (jag visste inte ens förrän idag att hon faktiskt hette Mirakelkvinnan i svensk översättning). Gal Gadot är totalt okänd. Och så kan vi tyvärr inte bortse från den allenarådande uppfattningen att kvinnor inte kan driva actionfilmer eller vara superhjältar. Jag var rädd att den skulle få skräpbetyg och därmed dunderfloppa, och kanske försämra förutsättningarna för kommande Captain Marvel.

Men Wonder Woman får överväldigande bra betyg! Inga superomdömen men det får uppriktigt sagt sällan Marvel-filmerna heller. Och den verkar vara bra på rätt sätt. Inget dark and gritty Tomb Raider-nonsens, utan bara en rättfram äventyrsfilm. Så jag måste nog försöka se den snart.

wonderwoman_poster

Det här inlägget postades i Film och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.