World of Warcraft human paladin: Judge Malthred

Jag minns så väl när jag såg de första nya World of Warcraft-figurerna av DC Unlimited. De var ännu mer detaljerade än SOTA:s figurer, ni vet, den där tauren, odöda och trollet som fanns att köpa när spelet först släpptes. Att jag råkade stå i en presentbutik på Blizzard Worldwide Invitational bidrog kanske till den mäktiga stämningen. Hur som helst, i ett ögonblick planerade jag att köpa allihop. Men så blev det inte, lyckligtvis. Sedan dess har det nämligen brakat på med massvis av figurer av alla möjliga klasser och dessutom en lång rad kända ansikten som Garrosh, Arthas, Illidan och Sylvanas. Istället begränsade jag mig till de som mest passar in på mina figurer.

Nu när jag har ägnat en stor del av hösten åt att samla ihop Judgement-setet (som nu bara saknar bältet och armskydden, något jag får jobba vidare med när datorn lever igen) passade det därför perfekt att köpa in figuren som klär sig i just den ikoniska paladin-utstyrseln: Judge Malthred (och apropå ingenting tycker jag absolut att alla paladins som har hela det setet borde få Judge som titel). En kvinnlig paladin hade förstås varit optimalt men jag antar att det här är nära nog. Färgerna är lite nertonade, möjligen lite väl mycket. Det här är ju en rustning som verkligen syns vart man än går.

Malthred har en lite underlig pose och eftersom han ändå har en fot i marken är det svårt att säga om han är på väg att hoppa någonstans eller om han kör en hälsningsceremoni i sumobrottning. Det ger hur som helst ett tillfälle att kolla närmare på rustningens många lösa detaljer. Modellerna i spelet skapar ju en ganska platt yta, även om Judgement har bland de bättre texturerna så tidigt. Här är det istället kedjor och band som hänger och slänger, och bidrar till en dynamisk figur.

De iögonfallande axelplåtarna och den typiska, stencoola hjälmen är förstås återskapade i minsta detalj. Jag tycker möjligen att hjälmen ser lite väl arg ut, en del av charmen ligger ju i att den ser så neutral ut i spelet. Nu är det aningen Spawn-varning på den.

Det finns många lämpliga paladinvapen att välja mellan, men en hammare var väl självskriven. Här har DC valt Sulfuron Hammer, ett hyfsat val. Den är ju rätt ikonisk i sig men för de allra flesta, inklusive mig, är den ju bara ett material för att göra Sulfuras, Hand of Ragnaros. Jag hade verkligen velat se den här eftersom min paladin ju har precis de grejerna, men kanske går det att måla om beroende på hur ambitiös jag känner mig. Malthreds hammare är i alla fall löstagbar så jag kan byta ut det om jag skulle hitta något annat lämpligt…

Hur som helst är jag rätt nöjd med den här figuren. Judgement-setet är och förblir ett av de mest ikoniska i spelet och när patch 4.3 kommer igång kommer vi troligen att se det dagligen, uppvisat av stolta paladiner.

En tanke kring ”World of Warcraft human paladin: Judge Malthred

  1. ElinaLyzette

    Har varit väldigt sugen på den här figuren länge eftersom jag personligen anser att det är spelets snyggaste tier set design. Att det är en human MALE paladin var ett otroligt plus på min ära. :3

Lämna ett svar