Yamazaki återvänder!

Jajamen, som jag trodde så är Yamazaki ytterligare en återvändare till King of Fighters XIV. Ryuji Yamazaki dök ursprungligen upp redan i Fatal Fury 3, där han var någon sorts miniboss. Han har sedan dykt upp sporadiskt i olika spel, kanske mest anmärkningsvärt i King of Fighters ’97 där han som enda Fatal Fury-karaktär blandades in i Orochi-historien. Min favoritversion är dock i Real Bout: Fatal Fury Special, eftersom jag aldrig riktigt gillat hans fåniga väst. Den slapp han också i Capcom vs SNK 2.

Jag har haft svårt att hitta en solid trea i mitt King of Fighters-team, men om det inte är något ordentligt fel på honom lär han hänga med Mian och Leona som favorit.

En tanke kring ”Yamazaki återvänder!

 1. Erik Malm

  Fatal Fury-klädseln var ett väntat val, då han av någon anledning ritades om med den inför sitt senaste KOF-inhopp (2003). Jag föredrar hans långärmade tröja och väst från ’97-’02 – de fungerar IMO bättre med hans slacks och speglar hans yakuzastatus. (Natalia hävdar emellertid att han snarare ser ut som en öststatsgangster.)

  Jag räknade kallt med att röstskådespelaren Koji Ishii skulle bytas ut, och att ersättaren skulle vara minst en klass sämre. Trist, men troligtvis oundvikligt.

  Jag var beredd på att han skulle lämna kniven hemma – blod försvann ur japanska fightingspel i och med 2006 års Guilty Gear XX: Accent Core, enligt vissa källor p.g.a. ”Sasebo slashing” och/eller liknande incidenter. Irriterande, men inte på samma nivå som Baiken eller ens Iori.

  …men att han skulle prygla folk med en enorm fisk, DET kom som en överraskning (till och med efter hans MAX2/HSDM där han biter och kastar motståndaren a la King of Dinosaurs). Sådant kan gå för sig för Bravo Peperoncine i Chaos Code, men Yamazaki skall banne mig inte vara comic relief.

  Sett ”Llamas with Hats” än? ^_^

Lämna ett svar