Matrix 2 vore något

Jag såg nyss klart Matrix Reloaded och Matrix Revolutions. Konstigt nog var de inte riktigt lika usla som jag minns. Det brukar ju vara så. Hatet mot de här filmerna är ju något alldeles extra, så man hör aldrig något annat än hur de förstör originalfilmen.

Det stora problemet, förutom lite ostig dialog här och där, är att det här egentligen är en film. Matrix Reloaded innehåller alla spejsade kung fu-scener och den dramatiska motorvägsmassakern, medan Matrix Revolution… egentligen inte innehåller något mer än en himla segdragen slutstrid. Jag menar, hur mycket av filmen är inte blått och datoranimerat? Och hur Matrix är det med jätterobotrustningar som mejar ner rymdbläckfiskar i bokstavligen 30 minuter i sträck?

Nej, det skulle nog inte vara allt för svårt att klippa ner det här till en film, kanske möjligen lite längre. En riktigt ambitiös klippare skulle kunna göra en helt okej film av det här. Tyvärr bryr jag mig inte tillräckligt om Matrix för att lägga ner sån tid, men det vore onekligen intressant att se.

Lämna ett svar