Avdank

Looking for the free print to play edition of Avdank?
Avdank free English print to play edition

Vad är Avdank?
Avdank och Avdank Äventyr är tärningsbaserade fantasykortspel för 2-4 spelare som gillar rollspel och taktik. Avdank Äventyr kan också spelas solo.

Avdank och Avdank Äventyr 01

Vad går det ut på?
Båda spelen använder en grundläggande uppsättning med fem hjältar.

I Avdank tävlar man i mångkamp med tjugoen grenar och det gäller att vinna så många som möjligt genom att hitta den som passar bäst till varje utmaning. En stadig dvärg kanske är bra på armbrytning och en magiker är mer lämpad att spela bräde eller gå på glödande kol. Men det är inte bara grundvärden som räknas – de flesta hjältarna har någon sorts färdighet som gör dem extra bra på något eller som gör att vissa grupper blir riktigt effektiva. Men är det bäst att satsa på ett mångsidigt lag eller optimera för att vara säker på att ta vissa grenar? I Avdank spelar man mot varandra och det viktiga är att utnyttja sina hjältar och deras färdigheter på rätt ställe.

Avdank spel 01

I Avdank Äventyr är hjältarna ute och äventyrar, och måste klara sig igenom en rad oförutsägbara situationer. Det kan handla om allt från att infiltrera ett piratnäste till att besegra en drake eller kanske bli den främste teaterskådespelaren. Förutom grundvärden används här också hjältarnas inneboende egenskaper: bara en krigare kan ställa upp som förkämpe för sina kompanjoner och bara en kvinnlig hjälte kan hindra skogsrået från att lura någon stackare i fördärvet. Förutom att samla på sig guld kan hjältarna också hitta skatter som ger rejäla fördelar. Avdank Äventyr går att spela ensam och då är det huvudsakligen en fråga om att överleva hela vägen, men det går också förstås att spela mot andra spelare och försöka få tag på så mycket guld som möjligt. Med flera spelare blir det också möjligt att samarbeta och bythandla.

Avdank Äventyr spel 01

Båda spelen går att spela med samma hjältar och några av äventyren bygger på att du har grenar från Avdank tillgängliga. Det går dock att spela båda spelen separat.

Avdank två förpackningar

Hur får jag tag på det?
En ny förbättrad upplaga av Avdank och den första upplagan av Avdank Äventyr är färdig! Kortlekarna kostar 150 kr styck, frakt tillkommer. Maila mikael (at) beardednerd.se för mer info. Avdank innehåller 83 spelkort (60 hjältar, 21 grenar och 2 regelkort). Avdank Äventyr innehåller 90 spelkort (22 hjältar, 55 äventyr, 9 skatter och 4 regelkort). Det enda du behöver utöver det är tiosidiga tärningar (T10) och valfria markörer.

Avdank spel 02

Tidigare texter om Avdank

Avdank © 2015-2018 Mullejaurspel

En tanke kring ”Avdank

Lämna ett svar