2B har anlänt

2B finns nu tillgänglig i Soul Calibur VI om du köper henne separat eller har säsongspasset. Jag testade lite kort och hon känns inte riktigt rätt än, men det kanske är en vanesak. Liksom Azwel har hon en lång rad teleporteringsattacker med sina svärd som flaxar runt, och dessutom kan hon styra sin pod att göra laserattacker. Jag väntar mig att hon kommer att bli tämligen jobbig att slåss mot.

Förutom 2B själv ingår en bana, direkt från Nier Automata med en remix av City Ruins i Soul Calibur-stil. Man får också som tidigare bekant en variant av 2B:s kläder utan kjolen, samt Kainés kläder från Nier. Till det tillkommer Emils huvud, ett robothuvud och Grimoire Weiss som lösa objekt. Till skillnad från Geralt så går 2B att modifiera, och andra kan förstås använda hennes stil med flera olika vapenalternativ. Men själva tillbehören visar sig väldigt begränsade. Kläderna fungerar som underkläder men väldigt få saker passar utanpå. I praktiken är det bara en del kjolar eller större rustningsdelar som går på. Det gör det rätt svårt att använda dem till något helt annat då 2B:s kläder är ganska unika.

2B har inte heller ett storyläge, så det är inte så värst mycket mer jag kan göra med henne förrän jag har möjlighet att spela med kompisar. Jag lär nog använda stilen till något men det är lite svårare att hitta någon som passar med den, precis som med Azwel.

I samma veva läckte för övrigt resten av DLC-planerna, eftersom Bandai Namco inte förstår det här med att editera filer. Cassandra och Amy blir nästa två i paketet och det är sjukt trist. Förutom att jag ogillar båda figurerna så tillför de inte ett smack, eftersom deras stilar är så likartade Sophitias respektive Raphaels. Nu får jag istället hoppas att det kommer en andra säsong, vilket man inte kan räkna med. Utöver dem kommer också två paket med figurskapardelar, och … till ingens förvåning verkar det vara de saknade delarna från SC4 och SC5 som skurits ut för att säljas separat. Suck.

Soul Calibur VI är fortfarande ett jättebra spel men Namco gör inte direkt sitt bästa för att det ska kännas så.

Lämna ett svar