300 toppspel #11: Leisure Suit Larry 6

Leisure Suit Larry 6: Shape Up or Slip Out
Format PC
Utvecklare Sierra
1993
Genre Äventyr

Jag var aldrig riktigt förtjust i Sierras äventyrsspel, med ett undantag. Alla Questarna (King’s, Space, Police) var mer eller mindre ospelbara och tog sig oftast på alldeles för stort allvar, men Leisure Suit Larry tog inte något överhuvudtaget på allvar, vilket var tjusningen. Det och de fagra damerna förstås. Jag köpte samlingsutgåvan med alla fem spelen upp till del sex, en utgåva jag tyvärr var korkad nog att sälja senare. Larry 6 blev favoriten och det var ett högt nöje att strosa runt på hälsoklubben La Costa Lotta och försöka lista ut hur man skulle flörta med alla tjejerna (som sedan, förstås, förnedrade Larry på de mest brutala sätt). Tjejen som visade sig vara en man är förstås oförglömlig, liksom den nattliga bungiejumpen som går snett, för att inte tala om spanjorskan vars idé om en trevlig kväll innefattar tarmsköljning. Smaklös men ytterst rolig humor hela vägen.

Det här inlägget postades i Retro, Spel och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar till 300 toppspel #11: Leisure Suit Larry 6

  1. Mikael skriver:

    Rätt dåligt tyvärr. VGA-titlarna med peka-klicka fungerar helt okej även idag (LSL Remake, LSL5 och LSL6), men del två och tre kändes föråldrade redan då (1996, typ), jag nötte mig igenom dem på ren princip. Jag är också osäker på om den senaste utgåvan innehåller LSL Remake eller om det bara är den ursprungliga EGA-ettan.

    Lite sugen på att prova Love for Sail någon gång, det är det enda jag har missat (förutom det senaste dyngspelet).

  2. Niklas skriver:

    Jag planerar att köpa Collection-utgåvan och spela igenom alla spelen, men hur har egentligen de äldre spelen åldrats?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.