300 toppspel #9: Bushbuck

Bushbuck
Format PC
Utvecklare Reckon
År 1991
Genre Edutainment

Julen innan jag fick min första dator, det måste ha varit 1993 om jag inte minns helt tokigt, fick jag några spel av min morbror i väntan på PC-köpet. Det var Doom och Civilization, två superklassiker. Och så Skyroads, ett spel som alla som spelade PC på den tiden lär minnas. Och så… Bushbuck. Ett märkligt spel, blandning mellan frågesport och äventyrsspel, som gick ut på att resa runt i världen och hitta föremål genom att lista ut olika ledtrådar. Man fick namnet på prylen, det kunde vara något uppenbart som bara kunde finnas i ett land (typ tyrolerhattar) men också extremt obskyra saker, och alla länder i världen var representerade. Genom att följa en termometer (beroende på hur långt från närmaste mål man var) eller lista ut vad i hela friden ledtrådarna syftade på gällde det att vinna över en dryg PC-styrd motståndare. Det gällde också att spara på flygbiljetterna genom att resa klokt. Det var sjukt beroendeframkallande och jag spelar det faktiskt fortfarande, någon gång då och då. Trots EGA-grafik och supersimpelt ljud är det fantastiskt charmigt gjort, och det finns inget liknande jag känner till. Backpacker-spelen för dryga tio år sedan var i närheten men blev för invecklade och tjafsade runt med minispel. Bushbuck var rent och skärt nöje!

2 tankar kring ”300 toppspel #9: Bushbuck

  1. Sofie

    Jag spelade Bushbuck lite för några månader sedan, då jag hittade det på en gammal hårddisk kopierad till en nyare hårddisk, kopierad till en nyare hårddisk, kopierad till en nyare hårddisk (x4). Det är fortfarande helt briljant! Jag har en dröm om att någon ska plocka upp licensen och göra en ny variant för Android.

    … tror att jag ska spela det igen ikväll.

Lämna ett svar