Activision-Blizzard till salu

Det är ju formellt Vivendi som äger Activision-Blizzard men det vill de inte längre göra, eftersom mediajätten har stora ekonomiska problem. Det är lite läskigt att världens största spelföretag kan vara till salu, särskilt när det inkluderar hela Blizzards stall, Call of Duty och Bungies nya projekt. Men smakar det så kostar det: 8.1 miljarder dollar vill Vivendi ha, vilket knappast är fickpengar.

Det vore fascinerande om ett företag som Microsoft köpte upp dem. Det vore en himla massa pengar men då vore konsolkriget helt plötsligt ganska obalanserat. Frågan är dock om Microsoft anser det värt 8.1 miljarder bara för att förhindra Playstation 3 från att få Call of Duty eller Skylanders.

Mer troligt vore om Apple eller Google skulle vilja ha dem för att göra en satsning in i den traditionella spelvärlden, men frågan är varför de skulle vilja göra det när de tjänar mer pengar utanför.

Det finns också flera andra jättebolag som Vivendi som skulle kunna tänkas vara intresserade. Men om ingen köper ska Vivendi dela upp det i mer överkomliga bitar. Då får vi i så fall hoppas att den uppdelningen inte drabbar Blizzard…

Lämna ett svar