Andra generationens pokenad

Sedan en tid tillbaka är Pokemon Go igång igen med en ny generation, och det var både väldigt lägligt och inte alls. Efter att ha spelat nästan oavbrutet till jul blev det nämligen en paus för mig. Inte för kylan, inte för halkan. Några veckor med blixthalka gjorde det direkt livsfarligt att spela, så jag tappade alla bonusar för att spela dagligen och samtidigt motivationen.

Därför känns det lite tidigt att släppa generation två, som innebär cirka 80 nya potentiella fickmonster. Nu börjar halkan ge med sig och jag har kunnat spela lite, men ännu är sommaren långt borta och det är inte särskilt kul att vara ute, även om det förstås är bra att spelet åtminstone lurar ut mig ibland. En annan fråga är hur länge det här spelet är tänkt att räcka. Om de släpper en ny generation varje halvår kommer det inte att dröja länge att mata sig igenom hela spelets kanon, och dessutom kommer det att bli smått omöjligt att fånga dem man saknar om man hoppar på lite sent.

Att döma av det jag har utforskat hittills finns det generellt lite fler Pokemon ute på gatorna. Å andra sidan är fördelningen cirka 2/3 nya och 1/3 gamla, så fortfarande är det gott om Rattatas och Pidgeys, med bara ytterst ovanliga inhopp av de mer ovanliga. Jag saknar visserligen bara fem-sex av de gamla, men att hitta dem nu känns hopplöst och istället tragglar jag på med en Omanyte som kompanjon.

Jag tycker nästan också att det är mindre varierat utbud nu. Förut kunde jag sitta och se en del olika Pokemon passera utanför fönstret en dag. Nu är det nästan samma hela tiden. Det tog inte många dagar att bli dödligt less på Sentret, Murkrow, Hoothoot, Ledyba och Spinarak, med inslag av Natu, Marill och Wooper. Tydligen är Swinub ovanlig på sina håll, men den verkar ha ersatt Drowzee i att vara överallt här i gengäld. Jag har bara sett ett par Chikorita av de nya start-Pokemon och av dem som dyker upp ibland är det bara Hoppip som jag fortfarande behöver fler av. Å andra sidan är den här generationen bara hälften så stor, så det är kanske inte konstigt att det är mindre omväxling. Vi har ju fem-sex månader kvar att fånga allt också.

Men jag är inte förtjust i de nya specialföremålen som behövs för de flesta toppmonstren. Vad jag har hört så dyker dessa upp ibland när man plockar Pokestops flera dagar i rad, men jag har inte sett en enda. Och det inverkar definitivt på motivationen. Så vi får väl se. Jag lär inte sluta riktigt än, men det skulle behövas en liten boost.

Lämna ett svar