Avdank

Vad är Avdank?
Avdank är ett tärningsbaserat fantasykortspel för 2-4 spelare som gillar rollspel och taktik.

avdank_hand

avdank_bakgrund

Vad går det ut på?
Med ett lag på fem hjältar gäller det att vinna så många grenar som möjligt genom att hitta den som passar bäst till varje utmaning. Tänk lite Fångarna På Fortet (utan irriterande dalmas som står och gapar) blandat med Trumf. Men det är inte bara grundvärden som räknas – de flesta hjältarna har någon sorts färdighet som gör dem extra bra på något eller som gör att vissa grupper blir riktigt effektiva. Men är det bäst att satsa på ett mångsidigt lag eller optimera för att vara säker på att ta vissa grenar?

avdank_exempelhand
Ett ganska stabilt lag, men det kan bli knivigt om grenarna kräver mycket tankeverksamhet…

Regler
Avdank logga liten
Avdank Äventyr logga liten (betaversion)

Hur får jag tag på det?
Den första upplagan av Avdank är slut. En ny upplaga av Avdank och uppföljaren Avdank Äventyr är under produktion. Maila mikael (at) beardednerd.se för mer info. Avdank innehåller 84 spelkort (60 hjältar, 21 grenar och 3 regelkort). Avdank Äventyr innehåller 90 spelkort (22 hjältar, 55 äventyr, 9 skatter och 4 regelkort). Det enda du behöver utöver det är tiosidiga tärningar (T10) och valfria markörer.

figurbilder

Tidigare texter om Avdank

kortspel_grenar

Avdank © 2015 Mullejaurspel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.